KLIK UNTUK SEMAK

Rakan Facebook

Tentang Gagasan Melayu Perak

Gagasan Melayu Perak (GMP) adalah sebuah persatuan bukan politik yang bertujuan untuk menyatukan orang Melayu Perak bagi mempertahan dan memperjuangkan kepentingan dan hak orang Melayu, Bahasa Melayu, Institusi Kesultanan Negeri Perak, Agama Islam dan Adat Istiadat Orang Melayu Perak. Ianya lahir dari resolusi Perhimpunan Melayu Perkasa yang dianjurkan oleh Persatuan Darul Ridzuan Di Selangor dan Wilayah Persekutuan dengan kerjasama pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan Negeri Perak pada 9hb Ogos, 2008 di Universiti Teknologi PETRONAS Tronoh. Persatuan Melayu Perak yang diberi nama Gagasan Melayu Perak (GMP) telah diluluskan pendaftarannya pada 17hb Mac 2009. Mesyuarat Agung Penubuhan GMP telah diadakan pada 20hb Jun 2009 di Hotel Heritage, Ipoh dirasmikan oleh Yang Amat Berbahagia Tun Dr. Mahathir Mohamad Mantan Perdana Menteri Malaysia.


VISI :
Berusaha untuk menyatukan melayu khasnya di negeri Perak demi hak melayu seperti yang terkandung dalam perlembagaan dan mempertahankannya bahkan memajukannya serta kedaulatan Raja-Raja dan Agama Islam

Saturday 7 April 2012

MEMO UNTUK KOMENG BIADAP.... WARGA MELAYU PERAK BERANG

1 persatu ancaman DAP ke atas Agama>bangsa 
tanah air dan RAJA

AMARAN KEPADA NGA KOR MING


NGA KOR MING MELABELKAN "PERAK DARUL KARTUN"

APA WARGA PERAK BUAT ????


video ini dibuat oleh orang yang tidak bertanggungjawab


8.12.2011. Pejabat DAP Perak, Ipoh.

Lebih kurang 20 orang dari Gagasan Melayu Perak (GMP) dan Suara Inspirasi Malaysia (SIM) mengadakan demonstrasi secara aman di hadapan Ibu Pejabat DAP Ipoh terhadap Nga Kor Ming petang semalam (8Dis2011). 


Kejadian ini seiring nada yang dipalukan Ketua Pemuda UMNO Negeri Perak dalam ucapan di Perhimpunan Agung UMNO 2011yang mencemuh pimpinan DAP sebagai Bapak dan Ibu kepada semua 'Haram Jadah'.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts